9 mei 2014

Vraag jezelf

  • Mis je de echte vreugde in je leven?
  • Voel je je down en niet blij over je leven, werk, familieleven enz?
  • Heb je een emotioneel probleem dat maar niet weg wil gaan?
  • Zit je jezelf in de weg of voel je je op de een of andere manier geblokkeerd?
  • Zijn er lichamelijke klachten?
  • Zijn je relaties niet bevredigend en voldoen ze niet aan je verwachtingen?
  • Zou je eindelijk je ware ik willen laten stralen in alles wat je doet?
  • Is het tijd om jezelf te bevrijden en je leven te leven naar wat je werkelijk wil, totaal gelukkig?

Dan is het nu tijd om de verandering te laten beginnen.

Het is natuurlijk ook doodeng om je ziel bloot te leggen. En toch wanneer je er doorheen gaat is de bevrijding zo groot dat je niet snapt dat je dat zo moeilijk vondt. Let op want je ego zal je tegen willen houden, die raakt zijn positie kwijt als jij je verhaal loslaat en in de vrede en vrijheid komt. Die zegt, ach zo erg is het niet. Nu geen tijd. Geen geld. Heeft het over schuld en niet waard zijn. Welnee dat speelt niet bij mij. Je hoofd gaat erover denken. Zou dit werkelijk helpen? Wat zegt je hart? Voel eens werkelijk! Tja je gaat wel je mouwen opstropen en het probleem eindelijk recht in de bek kijken.

We zijn op aarde dus alles heeft 2 kanten, een voor en achterkant. Tegenover goed/ slecht, licht/ donker, blijdschap/ verdriet enz. Dualiteit. Wanneer je beiden helemaal kunt accepteren komt vrijheid.  Als je in het “NU” kan blijven zonder verhaal, gedachten over…..of het weer los kan laten die gedachten.

Het is je lichaamwijsheid die bepaalt wat en wanneer oude ervaringen met alle daaraan verbonden emoties omhoog komen voor bevrijding en vergeving. Het is precies wat je op dat moment aan kan. Je lichaamswijsheid zorgt ook voor het genezen van wonden en het kloppen van je hart. Helemaal automatisch en vanzelf, daar hoef je niet over na te denken. Zo is het ook in het proces. Je leert je over te geven aan wat is, zonder erover na te denken. 

Als je emoties geblokkeerd zijn, is je energie ook laag omdat EMOTIE is (E van) Energie in (Motie) Beweging.

Uiteindelijk zijn we gevoelsmensen. Draai de film van een beslissing die je genomen hebt maar eens terug tot het moment vlak voor je, ja of nee, zei. Er is daar een gevoel en dat geeft de doorslag. Alles wat je bedacht had, alle redenen, leuk maar daarop besliste je niet. Test maar eens uit. (Bij een impulsieve aankoop of een echt belangrijke beslissing.) Bijv. Een beeld hoe het zou kunnen zijn waar je je geweldig bij voelde en dan paniek dat kan niet, angst en dat blokkeerde alles ervoor. In die toestand nam je dan een beslissing die grote gevolgen heeft gehad.

Over mijzelf

Ik ben zeer dankbaar voor alle openheid en blijdschap die ik ervaren heb in de opleiding en nog steeds als trainer en in de processen met cliënten.  Ik gun het iedereen, het is zo prachtig om uit een proces te komen met een cliënt die de ogen opent en straalt van bevrijding, dat je gezien hebt waar het vandaan kwam en het nu opgelost is. De weken erna ervaar je dat er echt iets wezenlijks veranderd is.

Het ontwikkelt je harte krachten ; liefde, compassie, toewijding, dankbaarheid, vergeving, humor, aandacht, passie, blijdschap, enthousiasme………………….

Nog een heel leven te leven!

Mijn denken was mijn veiligheid. Helaas zonder dat ik het wist ook mijn vijand want mijn gevoel, emoties waren verstopt onder de deksel. Ik had een sterk verhaal, het lag allemaal aan de buitenwereld. Om te zien dat het verhaal me uiteindelijk niet beschermde, was voor mij zeer moeilijk, ik begreep het eerst totaal niet. Denken, voelen en willen, het mag er nu allemaal  zijn. 

Vanaf het moment dat ik me over durfde te geven, is het hard gegaan en voel ik me een completer mens.

Cecile

Geef een antwoord